@article { author = {Hosini, Mnsoure and Nasr Esfahani, Mehdi and Ghorbani, Morteza}, title = {Antagonistic effects of fungal isolates and two commercial bioproducts in the control of sugar beet cyst nematode, Heterodera schachtii}, journal = {BioControl in Plant Protection}, volume = {5}, number = {2}, pages = {1-12}, year = {2018}, publisher = {Iranian Research Institute of Plant Protection}, issn = {2322-4223}, eissn = {2423-5148}, doi = {10.22092/bcpp.2018.117884}, abstract = {The biological control of Heterodera schachtii, was investigated using Trichoderma harzianum, Talaromyces flauvs, Fusarium solani and Pochonia chlamydosporium antagonistic fungiisolated from sugar beet cyst nematode in Isfahan Province of Iran. Their effects were compared to those of two commercial bioproducts including Marigold (Amit Biotech Pvt. Ltd., India) and TRICHO-MIX H.V. (Fanavaran Hayat-e Sabz Co., Iran) in a completely randomized design greenhouse experiment with five replicates. Fungal isolates grown on sterile wheat seeds were added to the field soil and or pasteurized soil at the rate of 10 grams per pot along with Marigold and TRICHO-MIX H.V. at 0.2 and 2 grams per pot respectively. Pots were kept in a greenhouse at 25±2°C, with 70±10% RH for 90 days. Analysis of the variance of the results was first performed and comparisons of the means were done using Duncan's multiple range test by SAS 9.1 statistical software. The results showed that there were significant differences in final population density between treatments compared with nematode alone. T. harzianum128, Marigold, T. harzianum 93, TRICHO-MIX H.V., F. solani, T. flavus 94, T. flavus 134 and P. chlamydosporium reduced final population by 65.08, 60.72, 53.08, 47.99, 45.81, 42.17, 41.45 and 20.35%, respectively. Fresh and dry weight of the above and below ground and length of the stem and the root of sugar beet plants were significantly different in the pasteurized and field soil. Plants treated with Fusarium and Verticillium showed higher growth compared to the other treatments.}, keywords = {Marigold,Pochonia chlamydosporia,Tal‌aromyces flauvs,TRICHO-MIX H.V,Trichoderma harzianum}, title_fa = {اثر آنتاگونیستی جدایه‏ های قارچی و ترکیبات زیستی در کنترل نماتود سیستی چغندرقند Heterodera schachtii}, abstract_fa = {برای بررسی کنترل بیولوژیک نماتود سیستی چغندرقند Heterodera schachtii، اثر جدایه‏های قارچیTrichoderma harzianum، Talaromyces flavus، Fusarium solani وPochonia chlamydosporia var. chlamydosporia جدا شده از سیست‏های آلوده در استان اصفهان، و ترکیبات زیستی تجاری ماری گُلد (محصول شرکت ABPL کشور هندوستان) و تریکومیکس اچ. وی.TRICHO-MIX H.V.) بـــا مـــاده مـــؤثره T. harzianum T39 محصــول شــرکت فن‏آوران حیات سبز)، در قالب طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار و پنج تکرار در گلخانه، طی سال‏های 93-1392 مورد بررسی قرار گرفت. یک نمونه از هر یک از جدایه‏های قارچ تکثیر یافته روی گندم سترون، به‌میزان 10 گرم و ترکیبات زیستی ماری گُلد و تریکومیکس اچ. وی. به‌ترتیب به‌میزان 2/0 و 2 گرم، به گلدان‏های حاوی خاک مزرعه با آلودگی 67/0عدد سیست و 12 عدد تخم و لارو سن دو نماتود در یک گرم خاک افزوده و در دمای 2±25 درجۀ سلسیوس و رطوبت نسبی 10±70 درصد به‌مدت 90 روز نگه‏داری شد. تجزیۀ واریانس با نرم افزارSAS 9.1 و میانگین صفات مورد مطالعه در مقایسه با خاک سترون، به‏وسیلۀ آزمون چند دامنه‏ای دانکن ارزیابی شد. نتایج نشان داد که از نظر جمعیت نهایی بین تیمارها در مقایسه با تیمار نماتود به‌تنهایی، تفاوت معنی‏داری وجود دارد. به‌طوری‏که جدایه T. harzianum 128، ماری گُلد، T. harzianum 93، TRICHO-MIX H.V. ،F. solani، T. flavus 94،T. flavus 134 و P. chlamydosporia به‏ترتیب به‌میزان 08/65، 72/60، 08/53، 99/47، 81/45، 17/42، 45/41 و 35/20 درصد، جمعیت نهایی نماتود سیستی چغندرقند را کاهش دادند. بوته‏های چغندرقند کشت شده در خاک سترون و مزرعه، از نظر شاخص‏های رشدی طول، وزن تر و خشک ریشه و اندام‏های هوایی، دارای اختلاف معنی‏داری بودند. قارچ‏های فوزاریوم و پوکونیا، نسبت به سایر تیمارها، باعث رشد بیشتر بوته‏های چغندرقند شدند.}, keywords_fa = {تریکومیکس ‏اچ.‏ وی,ماری‏گُلد,Pochonia chlamydosporia,Trichoderma harzianum,Talaromyces flavus}, url = {https://jbiocontrol.areeo.ac.ir/article_117884.html}, eprint = {https://jbiocontrol.areeo.ac.ir/article_117884_f2c7a37391936b03db78cfb4d1f8672a.pdf} } @article { author = {Keshavarzi, Sahar and Ahmad zadeh, Masoud and Mirzaei, Saeid and Behboudi, Keivan and bandeh pour, Mojgan}, title = {Enhancing surfactant production in Bacillus subtilis UTB96 by fermentation optimization}, journal = {BioControl in Plant Protection}, volume = {5}, number = {2}, pages = {13-26}, year = {2018}, publisher = {Iranian Research Institute of Plant Protection}, issn = {2322-4223}, eissn = {2423-5148}, doi = {10.22092/bcpp.2018.117885}, abstract = {A biocontrol bacterium, Bacillus subtilis is well known for producing wide spectrum of antimicrobial compounds. Among these products, biosurfactant compounds such as surfactin have high importance. Biosurfactants that are produced by the microorganisms are applied in the various aspects of industry, medicine and agriculture because of their low toxicity and individual properties.  However, these compounds are not produced in high quantity due to their low production yield and high purification cost. In the current study for investigating the production of surfactin in the isolate (UTB96), recognition of srf gene and determination of the amount of surfactin production, we used Drop collapse, PCR and HPLC methods. Molecular analysis with specific primer indicated that the isolate had srf gene. To optimize the fermentation process, influence of various inducers and physiochemical factors were studied on the biomass and surfactin production. The results indicated that maximum surfactin production occurred after amending the culture medium with glucose (1.243 g/l) solution. After that influence of the combined inducer elements were studied in increasing the amount of surfactin production. Results revealed that maximum production (5.055 g/l) was done in the presence of Fe2+, Mn2+ and Mg2+ mixture in the culture medium. The results also showed that the amount and the type of the food sources had remarkable impact on the surfactin production efficiency. The changes in the amount and composition of the food sources therefore, could be economically considered for the commercial production of this compound.}, keywords = {biosurfactant,fermentation,srf gene,HPLC}, title_fa = {افزایش تولید سورفکتین در باکتری Bacillus subtilis UTB96 با استفاده از بهینه‌سازی فرایند فرمانتاسیون}, abstract_fa = {در میان باکتری‌های زیست مهارگر، باکتری Bacillus subtilis در تولید طیف وسیعی از ترکیبات ضدمیکروبی مطرح می‌باشد که از این میان، بیوسورفکتانت‌ها از جمله سورفکتین از اهمیت ویژه‌ای برخورد است. سورفکتانت‌هایی که به‏وسیلۀ میکروارگانیسم‌ها تولید می‌شوند به‌دلیل سمیّت پایین و خواص منحصر به فرد، کاربردهای متعددی دارند اما به‌دلیل هزینه بالای تولید و خالص‏سازی، تولید در بازده بالا هنوز میسر نشده است. در این تحقیق به‏منظور ارزیابی تولید سورفکتین در جدایه مذکور، شناسایی ژن تولید کننده آن (srf) و تعیین مقدار سورفکتین تولید شده به‌ترتیب از روش‌های متلاشی شدن قطره (Drop collapse)، روش مولکولی واکنش زنجیره‏ای پلیمراز (PCR) و آنالیز کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) استفاده شد. بررسی مولکولی با آغازگر اختصاصی نشان داد که این جدایه دارای ژنsrf  می‌باشد. برای بهینه‌سازی شرایط عملیاتی، اثر شرایط فیزیک وشیمیایی و القا کننده‌های مختلف بر میزان زیست توده و سورفکتین خام تولیدی بررسی شد. شرایط بهینه فیزیکی و شیمیایی به‌دست آمده شامل: مدّت زمان نگهداری کشت 96 ساعت، دمای 30 درجۀ سلسیوس، اسیدیته 7 و دور شیکر rpm 250 می‌باشد. از میان القاکننده‌ها که شامل منابع کربن، منابع نیتروژن و اسیدهای آمینه، بیشترین مقدار تولید سورفکتین پس از تیمار محیط کشت با گلوکز به‌مقدار 243/1 گرم بر لیتر محیط کشت می‌باشد. پس از آن تأثیر عناصر القاکننده‌ای که بیشترین تأثیر را در افزایش تولید سورفکتین داشته‌اند، به‏صورت توأم بررسی شد. نتایج نشان داد بیشترین مقدار تولید سورفکتین mg/l 055/5 در حضور یون‌های آهن، منیزیم و منگنز به‏صورت توأم می‌باشد. همچنین مقدار و نوع منابع غذایی تأثیر به‏سزایی در بازده تولید سورفکتین دارد. بنابر این تغییر در مقدار و ترکیب القا کننده‌ها روشی اقتصادی برای تولید تجاری این ماده محسوب می‌شود.}, keywords_fa = {سورفکتانت,فرمانتاسیون,ژن srf,کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا}, url = {https://jbiocontrol.areeo.ac.ir/article_117885.html}, eprint = {https://jbiocontrol.areeo.ac.ir/article_117885_635adc956c88f749f51dc5f1c72bba28.pdf} } @article { author = {Benamolaei, Parisa and Iranipour, Shahzad and Asgari, Shahryar}, title = {Host preference and switching of two populations of Trissolcus vassilievi between two host populations}, journal = {BioControl in Plant Protection}, volume = {5}, number = {2}, pages = {27-42}, year = {2018}, publisher = {Iranian Research Institute of Plant Protection}, issn = {2322-4223}, eissn = {2423-5148}, doi = {10.22092/bcpp.2018.117886}, abstract = {Host selection by parasitoids has vital effects on their fitness. Trissolcus vassilievi (Hym., Platygastridae) is a species with high biological potential in sunn pest control. Those parasitoids that develop in higher quality hosts are more vital and fecund than those develop in lower quality hosts. In this study, host preference and switching behavior of two populations of T. vassilievi (Tabriz and Varamin) was investigated on the same populations of the host at ratios of 5:1, 4:2, 3:3, 2:4 and 1:5 clutches. Host measurements revealed that host eggs was significantly heavier in the Varamin bugs than the Tabriz ones. The Varamin wasps were also larger than the Tabriz wasps and the progeny of the crosses was closer to the maternal populations. Data analysis was done by Murdoch (1969) and Cock (1978) methods. Referring to the values of c1 (preference index for Tabriz sunn pest) and c2 (preference index for Varamin sunn pest), Varamin population of T. vassilievi presented negative tendency to Tabriz host and positive tendency although non-significant to Varamin host. Linear regression analysis also showed significant trend of the parameter "c" over the host ratio in both parasitoids which confirms presence of switching behavior. In general, we can say that difference between host populations is less considerable than what can affect host-preference by the wasp.}, keywords = {sunn pest,preference index,switching behavior,egg size,wasp size}, title_fa = {ترجیح میزبانی و سوئیچینگ زنبورTrissolcus vassilievi بین دو جمعیت میزبان}, abstract_fa = {انتخاب میزبان به‌وسیلۀ پارازیتوییدها اثرات حیاتی روی شایستگی آن‌ها دارد. زنبور پارازیتوییدTrissolcus vassilievi (Mayr) (Hym., Platygastridae)، یکی از گونه­های با پتانسیل زیستی بالا در کنترل سن گندم می­باشد. بررسی­ها نشان داده است که تفاوت­های جزئی بین جمعیت­های مختلف میزبان­ می­تواند موجب برتری نسبی پارازیتوییدهایی شود که در میزبان­های بزرگ‌تر نشوونما می­نمایند. در این تحقیق، ترجیح میزبانی و رفتار سوئیچینگ دو جمعیت زنبور T. vassilievi به دو جمعیت میزبان در نسبت­های 5:1، 4:2، 3:3، 2:4 و 1:5 دسته تخم بررسی شد. جمعیت­های تبریز و ورامین هم برای میزبان و هم برای زنبور به‌کار رفتند. اندازه‌گیری قطر و وزن تخم سن گندم نشان داد که وزن تخم به­طور معنی­داری در جمعیت تبریز کمتر از جمعیت ورامین بود.هم‌چنین زنبورهای ورامین بزرگ­تر از زنبورهای تبریز و زنبورهای حاصل از تلاقی آن­ها، نزدیک به جمعیت­ مادری بودند. تجزیه­ داده­های ترجیح میزبانی و بررسی سوئیچینگ نشان داد که با توجه به مقادیر c1  (شاخص ترجیح سن گندم تبریز) و c2  (شاخص ترجیح سن گندم ورامین)، جمعیت ورامین زنبور T. vassilievi ترجیح منفی به تخم سن تبریز و ترجیح مثبت به تخم سن ورامین دارد، اما آزمون t مشخص کرد که این ترجیح معنی­دار نیست. تجزیۀ رگرسیون خطی نیز نشان داد که تغییرات c با نسبت دو میزبان در هر دو مورد معنی­دار است که مؤید وجود سوئیچینگ می­باشد. در مجموع می­توان گفت که زنبور تفاوتی بین تخم­های دو جمعیت قائل نشده و تفاوت­های بین جمعیتی میزبان درحدی نیست که ترجیح میزبانی پارازیتویید را تحت تأثیر قرار دهد.}, keywords_fa = {سن گندم,شاخص ترجیح,رفتار سوئیچینگ,اندازه‌ تخم,اندازه زنبور}, url = {https://jbiocontrol.areeo.ac.ir/article_117886.html}, eprint = {https://jbiocontrol.areeo.ac.ir/article_117886_e20a299f7bc36df52ad725aff64ee470.pdf} } @article { author = {Entesari, Mohammad and Kamkar, Behnam and Ghaderifar, Farshid and Ahmadzadeh, Masoud}, title = {Effects of Pseudomonas fluorescens on the disease severity, physiological, and biochemical traits in the tubers of potato cultivars infected with Rhizoctonia solani under greenhouse conditions}, journal = {BioControl in Plant Protection}, volume = {5}, number = {2}, pages = {43-54}, year = {2018}, publisher = {Iranian Research Institute of Plant Protection}, issn = {2322-4223}, eissn = {2423-5148}, doi = {10.22092/bcpp.2018.117888}, abstract = {To evaluate the effects of Pseudomonas fluorescens on potato production in the presence of Rhizoctoniasolani,a three replicated greenhouse experiment was conducted in a completely randomized factorial design containing  three strains of Pseudomonas fluorescens includingUTPF5(P5),P. fluorescensUTPF68 (P68) and P. fluorescens UTPF74(P74), Rhizoctonia solani AG3 and Agria and Sante cultivars of potato provided by the seed and plant certification and registration institute. Disease severity, root dry weight, stolon length and dry weight, tubers number, dry weight and fresh weight, Antioxidant activity (GPX, β-1, 3-glucanase), proline content, MDA and soluble sugar content were determined in different treatments. The results showed that Pseudomonas fluorescens treatment had a significant effect on all traits in the presence of fungus(pathogen-infected condition). The fungal virulence was also significantly decreased in this treatment compared to the control. P5 and Santevariety combined treatment showed highly significant effect on the measured traits than the other combined treatments, so that the highest amounts of dry weight of root, stolon length and dry weight, tubers dry and fresh weight and the number of stolon were observed in this treatment with 0.62, 0.86, 1.40, 2.31, 1.37 and 0.63 folds increase respectively compared to the control. Results also indicated that in P5 treatment Antioxidant enzyme activity, (GPX, β-1, 3-glucanase), proline and soluble sugar content were increased by 1.32, 0.61, 2 and 2.6 and folds respectively and lipid peroxidation was decreased by 53% in comparison with the control. }, keywords = {biological control,Potato,Rhizoctonia solani,induction}, title_fa = {تأثیر جدایه‏ های Pseudomonas fluorescens بر شدت بیماری، صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در غده‌های بذری تولیدی ارقام سیب‏زمینی آلوده به Rhizoctonia solani در شرایط گلخانه}, abstract_fa = {به‏منظور ارزیابی تأثیر تیمار جدایه‏های باکتری Pseudomonas fluorescens بر ویژگی‏های فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی و شدت بیماری غده‏های بذری سیب‏زمینی در حضور عامل بیماریزا Rhizoctonia solani، آز‏مایشی به‏صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارهای این پژوهش شامل سه جدایه P. fluorescens UTPF5 (P5)، P. fluorescens UTPF68 (P68) و P. fluorescens UTPF74 (P74)، قارچ بیمارگر R. solani AG3 و ‏ارقام سیب‏زمینی شامل آگریا و ‏سانته بود. صفات اندازه‌گیری شده در این آز‏مایش شامل وزن خشک ریشه، طول استولون، وزن خشک استولون، وزن خشک غده، وزن تر غده، تعداد غده و تعداد استولون، شدت بیماری در غده­های بذری و فعالیت آنزیم‌های GPX و β-1,3-glucanase و محتوای پرولین، مالون دی­آلدهید و قند محلول بود. نتایج نشان داد که استفاده از ‏تیمار باکتری توانست در حضور عامل بیماری‏زا تأثیر معنی‌داری بر صفات اندازه‌گیری شده داشته باشد و ‏هم‌چنین شدت بیماری را نسبت به شاهد به‏طور معنی‌داری کاهش دهد. ترکیب تیماری P5 و ‏رقم سانته نسبت به سایر ترکیبات بر صفات اندازه‏گیری شده تأثیر بیشتری داشت، به‌طوری که بیشترین وزن خشک ریشه، طول استولون، وزن خشک استولون، وزن خشک غده، وزن تر غده و تعداد استولون در این تیمار به دست آمد و نسبت به شاهد به‌ترتیب افزایش 62/0، 86/0، 40/1، 31/2، 37/1 و 63/0 برابری مشاهده شد. استفاده از ‏تیمار  P5باعث افزایش فعالیت سیستم آنتی‏اکسیدانی آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) و بتا 1 و 3 گلوکاناز (β-1,3-glucanase)، ‏محتوای پرولین و قند محلول به ترتیب به میزان 32/1، 61/0، 2 و 6/2 برابر و ‏از ‏طرف دیگر کاهش پراکسیداسیون لیپید به میزان 57 درصد نسبت به شاهد در شرایط حضور عامل بیماری‏زا شد.}, keywords_fa = {کنترل بیولوژیک,سیب‏زمینی,شوره سیاه,مقاومت}, url = {https://jbiocontrol.areeo.ac.ir/article_117888.html}, eprint = {https://jbiocontrol.areeo.ac.ir/article_117888_231f53142d06921796afcb6e1ced22e8.pdf} } @article { author = {Marzban, Rasoul and Shaikhi Garjan, Aziz and Mirzay, Mahboobeh and Mohammadipoor, Ali and Gilasian, Ebrahim and Eslamizadeh, Rahim and Khabaz, Hossein}, title = {Evaluation of the efficacy of Bacillus thuringiensis in the biological control of Dipteran pests of mushroom in the laboratory and the farm}, journal = {BioControl in Plant Protection}, volume = {5}, number = {2}, pages = {55-63}, year = {2018}, publisher = {Iranian Research Institute of Plant Protection}, issn = {2322-4223}, eissn = {2423-5148}, doi = {10.22092/bcpp.2018.117889}, abstract = {As the mushroom dipterans flies are permanent pests of mushroom farms, the growers frequently use the chemical pesticides. Since the mushroom growers and the consumers are always at the risk of chemical pesticides contamination, introducing non-chemical and biological methods is therefore necessary. This research was conducted with two experiments in the mushroom farm conditions. In the first experiment, a commercial formulation (Bioflash®) based on Bacillus thuringiensis subsp. israelensis was tested along with a number of common insecticides on composts. First experiment was carried out in a completely randomized design with seven treatments including Dimilin® 0.75 & 1 g/l, Bioflash® 1 & 2 ml/l, Tracer® 0.3 & 0.6 g/l and the control (the usual method of controlling flies with oreganophosphate insecticides) each with 10 replications. Based on the results of the first assay, an experiment was conducted in the mushroom farm conditions in three stages including Bioflash® incorporated into compost simultaneously with spawn inoculation, Bioflash® spray in pre-casing and Bioflash® drench into casing in comparison with the control. The results of the first experiment showed that all test insecticides were effective in decreasing the pest population, so that the average efficiencies of Dimilin® (1g/l), Tracer® (0.6 g/l) and Bioflash (2 ml/l) on 15 days after treatment were 67.9%, 74.2% and 79.9%, respectively with no significant difference among them. Farm experiment results showed that the application of Bioflash® drench into casing at six days after casing had the highest efficiency with 79.3% reduction in the population.}, keywords = {fly pests,mushrooms,Bacillus thuringiensis subsp. israelensis}, title_fa = {ارزیابی کارایی Bacillus thuringiensis در مهار زیستی دوبالان قارچ خوراکی در آزمایشگاه و مزرعه}, abstract_fa = {با توجه به این‌که دوبالان پوسیده خوار از آفات داﺋمی سالن‌های پرورش قارچ خوراکی هستند، به‌ناچار بهره بردارن از سموم شیمیایی به‌طور مکرر استفاده می‌کنند. کارگران سالن‌های پرورش قارچ و مصرف‌کنندگان قارچ خوراکی همواره در معرض تهدید سموم شیمیایی هستند، لذا معرفی روش‌های غیرشیمیایی و بیولوژیک ضروری است. این پژوهش در قالب دو آزمایش در شرایط آزمایشگاه و مزرعه انجام شد. در آزمایشگاه فرمولاسیون تجاری بایوفلش با ماده مؤثرهBacillus thuringiensis subsp. israelensis با تعدادی از حشره‌کش‌های رایج روی کمپوست استفاده شد. این آزمایش در آزمایشگاه در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار شامل دیفلوبنزورون 75/0 و یک در هزار، بایوفلش یک و دو در هزار، اسپینوساد (Tracer®) 3/0 و 6/0 در هزار و شاهد (آب‌) با 10 تکرار در روزهای مختلف انجام شد. در شرایط مزرعه با توجه به نتایج آزمایشگاه، آزمایش در سه مرحله، محلول‌پاشی بایوفلش (Bti) یک در هزار روی کمپوست هم‌زمان با تلقیح اسپان، محلول پاشی بایوفلش به میزان 60 میلی‌لیتر در مترمربع روی کمپوست قبل از خاک‌دهی و کاربرد بایوفلش به‌میزان 60 میلی‌لیتر در مترمربع همراه با آب آبیاری شش روز پس از خاک‌دهی انجام شد. هر سه مرحله در قالب آزمون t، بایوفلش با شاهد (روش معمول) مقایسه شد. نتایج آزمایشگاه نشان داد که همه حشره‌کش‌ها می‌توانند در کاهش جمعیت دوبالان خسارت‌زا مؤثر باشند، به‌طوری‌ که میانگین کارایی حشره‌کش‌های دیفلوبنزورون (یک در هزار)، اسپینوساد (6/0 در هزار) و بایوفلش (دو در هزار) روی دوبالان 15 روز پس از تیمار به‌ترتیب 9/67، 2/74 و 9/79 درصد بود که تفاوت معنی‌داری باهم نداشتند. نتایج مزرعه نشان داد که کاربرد بایوفلش همراه با آب آبیاری شش روز پس از خاک‌دهی با 3/79 درصد کارایی، بیشترین تأثیر را دارد.}, keywords_fa = {دوبالان,قارچ خوراکی,Bacillus thuringiensis subsp. israelensis}, url = {https://jbiocontrol.areeo.ac.ir/article_117889.html}, eprint = {https://jbiocontrol.areeo.ac.ir/article_117889_021f8e8339d7c7984b378d67a903015a.pdf} } @article { author = {Shahriari, Negar and Afshari, Ali and Dadpour Moghanlou, Hemmat and Nadimi, Ahmad}, title = {Cold storage possibility of Cryptolaemus montrouzieri adults}, journal = {BioControl in Plant Protection}, volume = {5}, number = {2}, pages = {65-74}, year = {2018}, publisher = {Iranian Research Institute of Plant Protection}, issn = {2322-4223}, eissn = {2423-5148}, doi = {10.22092/bcpp.2018.117920}, abstract = {Cryptolaemus montrouzieri (Col.: Coccinellidae) is the most important predator of mealybugs in citrus and tea orchards in north of Iran. Cold storage is necessary in order to have a sufficient numbers of this ladybird and its release at desired times. This study was therefore carried out to assess the possibility of storing adult stage of this ladybird under refrigerator conditions (5±1˚C, 60±10% RH and full darkness). Male and female adult ladybirds were stored at low temperature for different durations of 5, 7, 10, 14 and 30 days. After each storage period, the adults’ mortality was recorded in each treatment and was compared with the control. Survived ladybirds were then paired and transferred to the separate Petri dishes and kept in a growth chamber (26±2 °C, 60±5% RH, and 16:8 h L: D) and their fecundity data were recorded daily until the death of ladybirds. Results showed that cold storage significantly decreased their survival, longevity and fecundit. Mortality percent of males and females increased with storage duration from 29.39±5.2 and 25.78±4.8 percent in five days treatment to 100 percent in 30 days treatment, respectively. Female longevity ranged from 99.8±2.2 days in control to 51.5±2.3 days in 14-days treatment. Meanwhile, mean of oviposition in female ladybirds decreased from 4.99±0.06 to 4.51± 0.07 eggs/day. In conclusion, the adult stage of this ladybird was more susceptible to low temperatures than other stages and their long-term cold storage (longer than seven days) is not recommended.}, keywords = {}, title_fa = {امکان ذخیره‏ سازی حشرات کامل کفشدوزک Cryptolaemus montrouzieri در دمای پایین}, abstract_fa = {کفشدوزکCryptolaemus montrouzieri  مهم‏ترین شکارگر شپشک‏های آردآلود در باغات مرکبات و چای شمال ایران می‏باشد. به‌منظور در اختیار داشتن تعداد کافی از این کفشدوزک و رهاسازی آن در زمان‫های مناسب، ذخیره‫سازی آن در دماهای پایین ضروری می‏باشد. در این پژوهش برای بررسی امکان ذخیره‏سازی این کفشدوزک، حشرات کامل نر و ماده‏ برای مدت زمان‏های 5، 7، 10، 14 و 30 روز درون یخچال (دمای 1±5 درجۀ‎ سلسیوس، رطوبت نسبی 10±60 درصد و تاریکی مطلق) نگهداری شدند و پس از سپری شدن مدت زمان مورد نظر، مرگ و میر آن‏ها شمارش و با شاهد مقایسه شد. سپس، کفشدوزک‏های زنده ‏مانده درون ظروف پتری جفت شدند و در داخل یک دستگاه ژرمیناتور (دمای 2±26 درجۀ‏ سلسیوس، رطوبت نسبی 5±60 درصد و دورۀ روشنایی به‌تاریکی 16 به ‌هشت ساعت) قرارگرفتند و تا زمان مرگ آخرین فرد، تعداد تخم‏های گذاشته شده در هر روز شمارش و یادداشت شد. نتایج نشان داد ذخیره‏سازی در دمای پایین زنده‏مانی، طول عمر و میانگین تخم‌گذاری روزانه‏ کفشدوزک را به‌طور معنی‏داری کاهش می‏دهد. با افزایش طول مدت ذخیره‏سازی، درصد مرگ و میر حشرات نر و ماده افزایش یافت و به‌ترتیب از 2/5±39/29 و 8/4±78/25 درصد در تیمار 5 روز به‌100 درصد در تیمار 30 روز رسید. در همین حال، طول عمر کفشدوزک‏های ماده از 2/2±8/99 روز در تیمار شاهد به‌3/2±5/51 روز در تیمار 14 روز و میانگین تخم‌گذاری آن‏ها از 06/0± 99/4 تخم/ ماده/ روز در تیمار شاهد به‌07/0±51/4 تخم/ ماده/ روز در تیمار 14 روز کاهش یافت. به‏طور کلی، حشرات کامل این کفشدوزک نسبت به‌دمای پایین حساس بودند و ذخیره‏سازی بلندمدت آن‏ها (بیش از هفت روز) در دمای پایین (پنج درجۀ‏ سلسیوس) توصیه نمی‏شود.}, keywords_fa = {انسکتاریوم,پرورش انبوه,کفشدوزک کریپتولموس,سرمادهی,شپشک‏های آردآلود}, url = {https://jbiocontrol.areeo.ac.ir/article_117920.html}, eprint = {https://jbiocontrol.areeo.ac.ir/article_117920_2cf27e7924c8e511271eeaa1f50c1594.pdf} } @article { author = {Nikan, Jafar and Heydari, Asghar and Naraghi, Laleh and Arjmandian, Amir and Mahdizadehnaraghi, Razak}, title = {Application of some fungal bioformulations for controlling garlic white rot disease in the field conditions}, journal = {BioControl in Plant Protection}, volume = {5}, number = {2}, pages = {75-83}, year = {2018}, publisher = {Iranian Research Institute of Plant Protection}, issn = {2322-4223}, eissn = {2423-5148}, doi = {10.22092/bcpp.2018.117921}, abstract = {Two field experiments were conducted and executed during 2015 and 2016 to evaluate the effectiveness of six newly developed fungal bioformulations in controlling garlic white rot disease caused by Sclerotium cepivorum. The bioformulations were developed using three antagonistic fungi including Trichoderma harzianum, T. asperellum and Talaromyces flavus and rice bran as an organic carrier. They were selected based on their performance in the greenhouse conditions in a previous study, where they effectively controlled and reduced the garlic white rot disease. Field trials were conducted in a randomized complete blocks design with eight treatments (six bioformulations, an untreated control and a Carbendazim fungicide) each with four replicates. The garlic seeds (bulbs) were coated with each bioformulation and were sown in the field soil pre-inoculated with S. cepivorum. The incidence and the index of white rot disease severity were then determined in different treatments 90 days after sowing. Results showed that in the first year field experiment, most bioformulations were effective and reduced both disease factors significantly in comparison with the untreated control. The biofomulations R.B-T.h-1 and R.B-T.h-2, with 9.11% and 13.50% disease incidence, respectively, reduced the disease significantly and were as effective as the fungicide. However, in the second year due to the higher soil inoculum density, four out of the six applied bioformulations performed effectively in controlling the disease. The overall results of this study suggest that these newly developed bioformulations could replace harmful chemical fungicides in managing white rot disease in the garlic fields.}, keywords = {biological control,Sclerotium cepivorum,fungal antagonists,Iran}, title_fa = {کاربرد چند فرمولاسیون‌‌ زیستی قارچی برای مهار بیماری پوسیدگی سفید سیر در شرایط مزرعه}, abstract_fa = {دو آزمایش مزرعه‌ای برای ارزیابی تأثیر شش فرمولاسیون زیستی جدید در مهار بیماری پوسیدگی سفید سیر ناشی از قارچ Scleotium cepivorum ، در سال‌های 1394 و 1395 به اجرا درآمدند.  فرمولاسیون‌های زیستی به‌کارگرفته شده با استفاده از سه گونه قارچ آنتاگونیست (Trichoderma asperellum، T. harzianumوTalaromyces flavus) و یک حامل ارگانیک (سبوس برنج) تهیه شدند. ملاک انتخاب این فرمولاسیون‌ها‌ برای آزمون مزرعه‌ای عملکرد مؤثرشان در مهار پوسیدگی سفید سیر در شرایط گلخانه در مطالعه قبلی بود. آزمایش‌های مزرعه‌ای در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با هشت تیمار (شش فرمولاسیون زیستی، تیمار قارچ‌کش کاربندازیم و تیمار شاهد) در چهار تکرار به اجرا درآمدند. اعمال تیمارها قبل از کاشت و به‌روش پوشش بذر (سوخچه) سیر با هر یک از فرمولاسیون‌های زیستی، قارچ‌کش یا حامل ارگانیک (برای تیمار شاهد) صورت گرفت. برای اطمینان از وجود آلودگی یکنواخت، علاوه بر این‌که از زمین آلوده به S .cepivorum برای کاشت آزمایش استفاده شد، هنگام کاشت بذور، مقداری مایه بیماری (تکثیر شده روی دانۀ گندم) نیز به بستر کاشت اضافه شد. نود روز پس از کاشت، ارزیابی تیمارها با تعیین میانگین وقوع بیماری و شاخص شدت بیماری در هر تیمار، صورت گرفت. نتایج نشان داد که در سال اول آزمایش اغلب فرمولاسیون‌های زیستی مورد آزمون در مقایسه با تیمار شاهد، هر دو فاکتور بیماری را به‌طور معنی‌داری کاهش دادند. فرمولاسیون‌های زیستی R.B-T.h-1 وR.B-T.h-2  به‌ترتیب با داشتن 11/9 درصد و 5/13 درصد بوته بیمار مؤثرترین فرمولاسیون‌ها در مهار پوسیدگی سفید سیر بودند که از لحاظ آماری به اندازۀ تیمار قارچ‌کش بیماری را کاهش دادند. در سال دوم به‌دلیل تراکم بالاتر مایه بیماری در خاک، از شش فرمولاسیون زیستی مورد استفاده، چهار فرمولاسیون‌ به‌طور مؤثری بیماری را مهار کردند. به‌طور کلی نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که این فرمولاسیون‌های زیستی جدید می‌توانند در مدیریت بیماری پوسیدگی سفید در مزارع سیر، جایگزین قارچ‌کش‌های شیمیایی زیان‌بار شوند.}, keywords_fa = {بیوکنترل,قارچ آنتاگونیست,Sclerotium cepivorum,ایران}, url = {https://jbiocontrol.areeo.ac.ir/article_117921.html}, eprint = {https://jbiocontrol.areeo.ac.ir/article_117921_eaa7f89dae155f5a90b7ce1237231cec.pdf} }